En doft av gott! Naturliga och ekologiska dofter och färger.

Ekologisk chokladodling - Mexico 2012Ekologisk chokladodling - Mexico 2012Naturen doftar. Med eller utan tillsatt doft i form av ekologiska eteriska oljor har våra produkter en naturlig doft. Ekologiska oljor har en färg och en doft. Vi väljer kallpressade oraffinerade oljor i våra produkter för att ta tillvara på alla vitaminer och nyttiga fettsyror. Det innebär också att oljans naturliga doft är kvar.

Alternativet är att använda raffinerade oljor, som innebär en kemisk process som tar bort oljans mångfald av näringsämnen. I dag använder även de flesta tillverkare som använder naturliga råvaror den raffinerade varianten. Man vill helt enkelt inte ”chocka” oss konsumenter med något så konstigt som naturlig färg och doft. Jamen ni kan ju bara se kvällstidningarnas rubriker framför er; ”Naturchock – ekoprodukten hade både färg och doft”.

Flera av våra produkter har vi doftsatt med ekologiska eteriska oljor, som fungerar både som naturlig parfym och har olika goda egenskaper för huden. Naturlig eterisk olja framställs vanligtvis genom att delar av en växt pressas och sedan ångdestilleras. Är man allergisk mot parfym så kan man vara känslig även för eteriska oljor. Därför har vi också oljeblandningar helt utan tillsatta dofter i vårt sortiment.

Oljorna i våra produkter doftar underbart som de är; t.ex. doftar svartkummin mjukt kryddigt, makadamiaolja har en omisskännlig doft av nöt och havtornsolja doftar blommigt och bärigt på en och samma gång. Mmmm!

(Bilderna är från en ekologisk chokladplantage vi besökte i vintras. Där luktade det gott minsann!)

FacebookTwitterPinterestEmail
Vad tycker du?3 Comments Postat i Kategori Ekologiska oljor Tags , , , ,

3 Kommentarer till En doft av gott! Naturliga och ekologiska dofter och färger.

  1. Vad härligt det låter – gillar det naturliga.
    Bra berättat

  2. Vill berätta att jag älskar era ansikts-oljor!! Mer än nöjd!

  3. Köpte er ansiktsolja face oil dry and sensitive, den är grym! Jag har inte längre finnar, huden är len och har verkligen lyster och passar mig bara helt perfekt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *