Därför är ekologiska oljor bra för huden.

Organic Oil Co:s range of all organic oils for the skin.Olja i ansiktet? Blir man inte ”fet” och glansig av det?

Nej, nej, helt fel! Vad många vet och ännu fler har börjat upptäcka är att bra vegetabiliska oljor faktiskt har helt motsatt effekt. Att använda olja i ansiktet har använts som ett skönhetsknep i tusentals år – både för att mjukgöra torr hud, balansera fet hud och för att skydda huden mot såväl kyla som värme.

Oljorna är rika på de essentiella fettsyrorna, omega 3, 6 och 9, som gör huden mjuk och smidig. För fet hud hjälper olja till att balansera hudcellernas fett så att huden slutar överproducera hudfett (talg), som gör huden blank. På torra eller skadade områden hjälper oljornas egenskaper till att återfukta huden och skapa en skyddande barriär mot yttre negativ påverkan.

Vi har skapat en serie med åtta olika produkter som alla är sammansatta av enbart ekologiska oljor i en kombination som är precis rätt avvägd för dess ändamål. (Du kan handla dem i direkt i webbutiken här>>).

Prova! Applicera två-tre droppar av den ansiktsolja som passar dig bäst under din ordinarie (ekologiska) ansiktskräm, eller ta någon extra droppe och nöj dig med bara oljan så märker du snart skillnaden.

Alla borde prova rena ekologiska oljor. Just det ekologiska har ytterligare en poäng; giftfritt odlade råvaror betyder att din hudvård är helt utan gifter från början till slut.

Är du fortfarande inte övertygad kan du läsa mer här:

Bloggen Naturligt Snygg,

Huffington Post,

Brittiska Channel 4,

NY Magazine.

 

 

FacebookTwitterPinterestEmail
Vad tycker du?3 Comments Postat i Kategori Ekologiska oljor, Hudvård

3 Kommentarer till Därför är ekologiska oljor bra för huden.

 1. Hej.

  Vad rekommenderar ni mot seborré och psoriasis?

  /Hans

  • Hej Hans!

   Tack för din fråga. Vi använder flera oljor som är verksamma mot psoriasis och seborré. Arganolja, hampaolja och svartkumminolja har alla påvisats hjälpa. Av våra produkter kan jag därför särskilt rekommendera håroljan (med Argan och Hampa), kroppsoljan ”Urban Stress Repair” med Hampa och Svartkummin eller ”Face Oil Repair” om du behöver en olja för ansiktet.

   Hör gärna av dig om du har fler frågor! Du kan även mejla till info@organicoilco.se

   Vänlig hälsning,
   Daniel

 2. Behöver en dusch och hårtvål(flytande)
  Använt en Lushprodukt vid namn The Olivebranch.Har ni några kommentarer om den?Betalar ca.250 kr för 500gram
  Vad har ni i så fall att erbjuda?Varför?
  Med vänlig hälsning,
  Peter 66

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *