Baobabolja och lavendel för gravidmagar.

Baobabfrukt

Allra underbaraste lavendeldoften har vår Stretch Mark Oil, som främst är tänkt att användas på känsliga gravidmagar och göra huden mer elastisk allt eftersom magen växer, så att man undviker tråkiga märken i huden som inte går bort. Men den är bra till så mycket annat också! Jag smörjer in torra hudpartier innan jag går och lägger mig, och den lugnanade doften av lavendel får mig att somna in nästan direkt och drömma om böljande lavendelfält. (Har faktiskt inte sett ett lavendelfält i verkligheten, så det ska bli riktigt härligt att besöka den ekologiska lavendelodling vi får vår eteriska lavendelolja från!) Lavendel har använts sedan antiken för att badda och lindra småsår och andra hudskador.

Baobaboljan som är den elasticerande oljan i Stretch Mark Oil är en av våra favoriter av våra kallpressade och ekologiska oljor. Den har en härlig mjuk och len känsla utan att kladda på huden. stretchmarkoil_organicoilcoDet är inte bara känslan som gör den till en perfekt olja för att vårda och massera gravida magar. Baobab innehåller A-, D-och antioxidant E-vitamin. Oljan regenererar hudens epitelvävnad, vilket förbättrar hudens elasticitet och ger lyster.

Att massera in baobabolja och känna hur huden blir skönare och mer elastisk är riktigt bra, naturlig och giftfri hudvård för blivande mammor! Under graviditeten är det extra viktigt med hudvård helt utan kemikalier och gifter.

Baobab har en lång historia av att ha använts av kvinnor runtom i Afrika för att skydda sin hud mot det varma klimatet. Baobab kallas för livets träd av många afrikanska familjer. För dem har det en bokstavlig betydelse: Trädet ger mat, växtfiber till kläder och en helt unik fröolja som länge har använts som traditionell medicin och skönhetsmedel.

Vår olja kommer från ett Fair Trade-kooperativ i Kenya. Vad kunde vara bättre till en gravidmage än en etisk och ekologisk olja från livets träd?

Stretch Mark Oil hittar du i vår webbutik HÄR >>

FacebookTwitterPinterestEmail
Vad tycker du?1 Comment Postat i Kategori Ekologiska oljor, Hudvård Tags , , ,

En kommentar till Baobabolja och lavendel för gravidmagar.

  1. What camera was used here?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *