Antioxidant hudvård. Vad betyder det?

Face Oil Antioxidant Anti Age - Ingredients - The Organic Oil Co.

Här har vi en riktigt fin ansiktsolja; Face Oil Antioxidant Anti Age. Med vad betyder antioxidant? Och varför kallar vi den för anti age?

Jo, så här är det: Med åldern blir huden mindre elastisk och fina linjer uppstår. Huden blir också lättare torr och irriterad på grund av att hudens eget barriärskydd försvagas.

Våra hudceller exponeras hela tiden för något som kallas fria syreradikaler. Dessa radikaler skadar cellmembranens fettsyror och en negativ kedjereaktion uppstår som skadar kollagenet, hudens egen protein som håller huden smidig.

Hudens eget skydd mot fria radikaler försämras kontinuerligt. Därför behöver huden med åren tillskott av antioxidanter. Vår Face Oil Antioxidant Anti Age innehåller oljor med helt rätt fettsyrebalans och oljor och extrakt som är rika på vitamin A, C, E och betakaroten, som tillsammans verkar kraftigt antioxidant och hjälper till att hålla hudens celler friska och unga. Därför kallar vi den antioxidanta ansiktsoljan för anti-age.

Att alla ingredienser är naturliga och ekologiskt odlade och därmed helt giftfria är för oss en självklarhet, men kanske en bonus för dig som är van vid att anti-ageprodukter är blandad syntetisk kemi, kommer i svindyra burkar och heter något i stil med ”definition anti ultra wrinkel super duper delux”. För vad kemisterna försöker skapa är syntetiska versioner av de underbara verksamma ämnen som vår natur är full av (om vi lyckas rädda den).

Face Oil Antioxidant Anti Age innehåller till exempel havtornsolja; ’Sea Buckthorn’ eller ’Hippophae rhamnoides’. Havtorn är små orangea bär som är så nyttiga att de till och med har sitt eget förbund; International Seabuckthorn Association (!) och mycket forskning har gjorts som visar på havtornens välgörande egenskaper som att vara antioxidant, antiinflammatorisk, cellförnyande och läkande. Havtornsoljan främjar också blodcirkulationen vilket gör att man kan bli lite rosig en stund de första gångerna man använder oljan. Det betyder inte att man är överkänslig på något sätt, utan bara att cirkulationen kommer igång!

Förutom havtorn innehåller Face Oil Antioxidant Anti Age till exempel svartkumminolja och morotsextrakt, också med fantastiskt välgörande ämnen. Men de ska vi berätta om en annan gång!

FacebookTwitterPinterestEmail
Vad tycker du?1 Comment Postat i Kategori Ekologiska oljor, Hudvård Tags , , , , , ,

En kommentar till Antioxidant hudvård. Vad betyder det?

  1. Vilken intressant info! Tyvärr har jag missat lanseringstillfället, ville så gärna komma men kunde inte 🙂 men jag har kikat på er hemsida och är såååååå nyfiken på era produkter! Vilka fina ingredienser ni har och vilka vackra, genomtänkta flaskor! Det blev väl många utroptstecken men jag kan inte annat än bli hur glad som helst när jag ser nya rena produkter som är bra både för människan och naturen!

    Lycka till med er lovande verksamhet! Varma hälsningar
    Kasia från Malmö 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *